توصیه های بهداشتی خرید و نگهداری ماهی قرمز عید نوروز

ضمن تبریک پیشاپیش سال جدید، بدلیل علاقه مندی مردم عزیز نسبت به خرید ماهی قرمز جهت سفره هفت سین، رعایت بهداشت فردی و همچنین نگهداری این موجودات آبزی را به شرح ذیل یادآوری مینماید.

سعی کنید ماهی قرمز را از مراکز دارای مجوز فروش موقت ماهی زینتی تهیه نمائید و از خرید ماهی از دست فروشان دوره گرد خودداری نمائید.

مراکز بهداشتی مراکزی هستند که دارای ساختمانهای مسقف بوده و لوازم شستشو و ضد عفونی مناسب دارند. و در هنگام خرید ماهی باید به ظاهر ماهی توجه ویژهای داشت.

چشمهای ماهی بیرون نزده باشد و لکه رنگی بر روی پشت آن دیده نشود.

از خرید ماهیهای قرمز زینتی دارای باله های خورد شده، مریض  و بی حال که دارای لکه های رنگی سیاه، سفید و قرمز در روی پوست هستند، خودداری کنید و در صورت مشاهده ماهیان بیمار یا تلف شده سریعاً از ماهیان سالم جدا نمایید.

لاک پشتهای مینیاتوری ( گوش قرمز یا سنگاپوری ) به صورت غیرقانونی به کشور وارد میشوند و حامل بیماری باکتریایی سالمونلوز هستند که باعث ایجاد اسهال در انسان میشود.

برای دست زدن به ماهی و ظروف نگهداری ماهی از دستکش استفاده کنید.

جهت نگهداری ماهی از ظروف دهان گشاد استفاده نموده و برای هر قطعه ماهی یک لیتر آب سالم در نظر بگیرد.

مناسبترین PH آب ۶/۸-۷/۵ و بهترین دمای آب جهت نگهداری ماهیان زینتی ۲۲-۲۶ درجه سانتیگراد میباشد.

آب ماهی ها را تماماً و یکجا عوض نکنید و در هر بار تعویض آب ۲۵% کل آب را تعویض نمایید. و اگر از آب شهری استفاده می کنید باید آب را قبل مصرف چند ساعت در هوای آزاد قرارداده تا کلر موجود در آب از بین برود و سپس به آب ماهیان افزوده شود.

جهت تغذیه ماهیان زینتی از غذاهای آماده فروشگاههای مجاز فروش ماهی استفاده نمائید.

برای ضدعفونی ظروف نگهداری ماهی از نمک طعم۰٫۰۳ ،پرمنگنات پتاسیم ، پرکلرین و یا بتادین میتوان استفاده نمود.

آب تعویضی ماهی را مستقیماً در چاه تخلیه نمائید و از ریختن آن در معابر عمومی خودداری نمائید.

 

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *